TOP10: KNYGŲ, KURIOS TURĖTŲ VIRSTI FILMAIS.

Juk būna knygų, kurios labai patinka ir tuomet tampi jų vergę: visur įžvelgi pagrindinio veikėjo mintis, tavo pačios pasąmonė nepriima nieko kito apart kūrinio, mokykloje tu vaikštai tarsi užhipnotizuota ir fangirlini su savimi koks nuostabus veikėjas tas aukštas tamsiaplaukis yra... Visgi, nors nesu pati didžiausia filmų mėgėja, yra tokių knygų, kurias mielai išvysčiau ir kino teatro ekrane.


  1. Melvin Burgess „Hitas“. Taip pat galiu pridėti ir „Heroinas“. Tiems, kurie mano tinklaraštį seka jau nebe pirma diena, ne naujiena, kad šio autoriaus kūryba - didžiausias maistas mano ištroškusioms akims. Burgess kalba apie paauglių problemas taip lengvai ir jausmingai, kad nesunku įsijausti ir patirti visus nuotykius kartu su personažu. 
  2. Jay Asher „Trylika priežasčių kodėl“. Tai ne tik kūrinys, kurį noriu dar karta pasiimti į rankas, tačiau ir tas, kurį norėčiau išvysti kino teatrų salėse. Unikali istorija apie nusižudžiusę merginą  ir jos priežastis. 
  3. Ally Condie „Parintieji“. Tai knygų trilogija, kuria skaitant man norisi dar ir dar. Apžvalgose minėjau, ir čia pasikartosiu, kad kartais detalių yra per daug ir norisi greitesnio veiksmo, bet tai gan unikali distopinė istorija. Pasaulis, kuriame tau sutuoktinį, mirties datą, darbo vietą, ką gali skaityti, klausyti ir matyti nusprendžia kompiuteriai. 
  4. Victoria Aveyard „Raudonoji karalienė“. Knygoje netrūksta veiksmo, dramų ir meilės trikampių. Viskas, ko noriu gerame filme. Ir pasinervini, ir paverki, ir nuotykių patiri...
  5. Tricia Rayburn „Sirena“. Visų pirma, tai knyga surišta su vandenų moterimis, tad pliusas vien už tai! Antra, siužetas taip pat be galo įtraukiantis. Tad jei jau buvau prikaustyta prie knygos, prie ekrano, manyčiau, taip pat būčiau prirakinta.
  6. John Green, Maureen Johnson, Lauren Myracle „Tegul sninga“. Ši knyga sudaryta iš trijų istorijų, kurias parašė trys skirtingi rašytojai. Kadangi buvo labai įdomu skaityti, manau turėtų būti įdomu ir paskaityti šias istorijas. 
  7. John Green „Aliaskos beieškant“. Juk jau dvi jo knygos virto filmais, tad ši kaip ir privalėtų. Ta prasme, „Aliaskos beieškant“ yra kažkas nuostabaus. Kaip ir kitos John Green knygos. Kaip ir kiekviena istorija, ši taip pat unikali. Aliaskos vaidmeniui jau įsivaizduoju kaip Kaya Scodelario. 
  8. Richelle Mead „Vampyrų Akademijos“ serija. taip, žinau, kad pirmoji knyga jau seniai yra virtusi filmu. Bet kur kitos?! Nors ir esu sakiusi, kad man nelabai patiko adaptacija, bet vis vien eičiau žiūrėti!!!
  9. Aprillyne Pike „Sparnai“. Taip. Knyga aš nusivyliau. Tačiau kaip filmą įsivaizduoju gan nuostabų. Tokia jau būna esmė, kad kartais, kai knyga tavęs visiškai nesudomina, filmas tiesiog užburia. To labai norėčiau tikėtis ir šioje situacijoje.
  10. Kiera Cass „Atranka“. Ir visos kitos šios serijos knygos. Ar bent jau pirmosios trys. Kas jau skaitote blogą ilgesnį laiko tarpą, tikrai žinote kaip smarkiai man patinka šioji serija. Tiesiog nuostabi! Rekomenduoju visiems sutiktiems žmonėms.

Tai, kad aš noriu šių knygų adaptacijos į filmus, dar nereiškia, kad jie ir bus. Norėčiau tuo tikėti tbh. 
Jei tau leistų bet kokią knygą paversti filmu, ką rinktumeisi?

Komentarai

  1. Jau įsivaizduoju, koks nerealus filmas būtų ,,Aliaskos beieškant" :o

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aha, jau vien knyga kokia įtraukianti ♥
      O, kad tik filmų kūrėjai išgirstų nuomones ir jį sukurtų...

      Panaikinti
  2. Be abejonės, kaip ir tu, rinkčiausi "Atranką", ir visas jos serijas. Tiesiog nuostabi, sužavėjusi knyga! Puikus įrašas! :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. trylika priezasciu kodel bei heroinas butu ne tik superiniai filmai, bet ir ne ka blogesni (gal netgi dar geresni) serialai, mat juose galima daugiau visko parodyti, nereikia keliu simtu puslapiu sukisti i valanda su puse... ;) tas jei tik koks rezisierius mane isgirstu ir surinkes puikia aktoriu komanda numyletasias knygas paverstu serialais, daugiau, rodos, neiko ir nebereiketu :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. *tad **nieko
      ujuj... :D va taip ir buna kai uzsisvajojus rasai

      Panaikinti
    2. Visiškai tau pritariu! O kad mūsų šitie pasisakymai tiesiai jiems į ausis nueitų :D

      Panaikinti

Rašyti komentarą