TOP 10 RUDENINIŲ KNYGŲ

Nežinau kodėl būtent pagalvojus apie rudenį, norisi skaityti kai kurias knygas. Taigi šiandien dalinuosi sąrašu knygų, kurias mielai skaityčiau rudenį dar ir dar kartą.


1. Salla Simukka „Raudona kaip kraujas“ trilogija. („Balta kaip sniegas“ ir „Juoda kaip juodmedis“). Pagrindinė veikėja, vardu Snieguolė, nuolat įsivelia į įvairius nuotykius kur jos pareikalaujama sumanumo ir drąsos. Ši knygų trilogija yra labiau detektyvinė, o pagrindinės veikėjas charakteris išsiskiria iš mano daugumos skaitytų.
2. Lauren Oliver „Panika“. Kadangi neskaičiau „Bado žaidynių“, tai pasakyti, kad ji panaši į šį kūrinį ar ne, negaliu. Tačiau knyga taip pat turi panašius elementus kaip bado žaidynės (bent pagal filmą), tačiau viskas vyksta realybėje, o ne kitokioje visuomenėje.
3. Richelle Mead „Vampyrų akademijos“ serija. Nors paskutiniąja dalį skaičiau berods pavasarį, knygos atsiminimai labai gyvi. Man pačiai nepatinka istorijos, kuomet kas antrame sakinyje kartojama, kad veikėjas yra vampyras. Čia taip nėra. Knyga lengva, skaitosi su malonumu.
4. Niccolo Ammanitti „Aš ir tu“. Realistinė istorija, apie brolį ir seserį. Apie tai, kaip jie ilgai nematė vienas kito ir kaip bando atgaivinti savo santykius.
5. Cat Clarke „Pinklėse“. Pagal žanrą ši knyga yra priskiriama jaunuolių detektyvui, tačiau tikrai galėčiau pasakyti, kad ir su psichologija ji surišta gan glaudžiai. Viena labiausiai įsiminusių knygų.

6. Rosie Rushton „Aš neskęstu, tik mojuoju“. Pasakojamos trijų paauglių istorijos: vienas gyvena su močiute, nes jo tėvai mirę, antrasis veikėjas bijo dėl nėštumo ir tėvų skyrybų, o trečiasis tiesiog turi taikstytis su artimo žmogaus liga ir nesupranta ką daryti. Ši istorija taip pat paliko ilgai išliekantį įspūdį, atrodo jausmai vis dar verda lygiai taip pat kaip ir tada, kuomet užverčiau paskutinįjį knygos puslapį.
7. Gillian Flynn „Aštrūs pjūviai“. Taip pat romantinis detektyvas, privertęs pasukti galvelę.
8. Jennifer Echols „Meilės istorija“. Tiems, kas nori šiek tiek daugiau romantikos tai drąsiai siūlau paimti šią mažytę į rankas. Ji nėra sunkta ir persunkta meilės, tačiau romantiškų detalių netrūksta.
9. Melvin Burgess „Vilko kauksmas“. Kas dar nežinojo - tai pirmoji autoriaus knyga. Ir galiu pasakyti, kad ji yra viena iš labiausiai patikusių.
„Tik vilkai niekada nepamiršto, koks pavojingas žmogus. Praėjo šimtai metų, tačiau kiekvienas jų nešioja prisiminimą ką reiškia seniai girdėtas riksmas „Vilkas! Vilkas!..“. <...> Jie išmoko būti nematomi.“

10. Carmen Rodrigues „34 tavo dalys“. Mano gana mažai kalbėta knyga. Tačiau labai gera! Nežinau kodėl, tačiau visad norėjau ją perskaityti ir turėjau gan didelių vilčių. žinot, kaip būna su knygomis, kurioms turi per dideles viltis? Nusivili jomis. Tačiau ši visas mano viltis išpildė dar ir su kaupu. 

Komentarai

  1. Neskaičiau tik 7, 8 ir 9. Kadangi kitos man patiko, šias taip pat reiktų sugraužt, hehe

    AtsakytiPanaikinti
  2. nors ruduo jau seniai pasipuste padus, net neabejoju, kad isvardintos knygos puikiai susiskaitytu ir ziemos vakarais! labai labai noriu perskaityti "as neskestu, tik mojuoju", mat labai patinka pavadinimas. jau ne pirma kart girdziu, net po fotke kaip zodzius isimetus buvau kaip dabar madinga, nes nu... labai grazus zodziai. kiekvienas juos supranta vis kitaip. ir daaaar labai noreciau perskaityti "astrus pjuviai". mano demesi si knyga taipogi pelne pavadinimu, tada jau isigilinau i aprasyma ir likau dar labiau suintriguota

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Abi knygos paliko labai smarkų įspūdį, tikrai rekomenduoju! „Aš neskęstu, tik mojuoju“ tai privertė ir ne viena ašara nubraukti. Labai labai myliu. ♥

      Panaikinti

Rašyti komentarą