JOHANNA NILSSON „NEKENČIAM“

„Kiekviena sekundė - nedidelė mirtis. Tik tiek, kad mes apsimetam to nepastebintys, nes jei pradėsim apie tai galvoti, iš baimės apskritai nedrįsim gyventi. “

Turbūt jau daugelis jaunų žmonių girdėjo visai neseniai atsiradusį „Lietuva skaito“ knygų klubą. Pirmuosius du mėnesius stebėjau kaip viskas ten vyksta, ar daug žmonių prisijungė. Tik gaila pasidarė tuomet, kai nuėjusi į savo miestelio biblioteką neradau rudens knygų. Tačiau vakar, visai atsitiktinai, užbėgau ir pamačiau „Nekenčiam“, kuri yra būtent šio mėnesio klubo skaitoma knyga. Žinoma, su nekantrumu ją pasiėmiau ir vos grįžusi prisėdau skaityti.
Iš ties knyga įtraukė jau nuo pirmųjų puslapių, nesinorėjo padėti į šalį. Tad taip ir buvo. Neatsitraukiau iki pat paskutinio puslapio užvertimo. Taip pat knyga suskirstyta į tris dalis: Jonos, Glorijos ir Robino pasakojimus. Tad tuo buvau sudominta tik dar labiau.
Pirmoji dalis buvo iš Jonos pusės, apie visko pradžią. Vakarėlį, tai kaip ji jį paliko ir kas nutiko vėliau. Apie patyčių pradžia. Vėliau sekė pasakojimas iš Robino pusės, kur jis, tiek ilgai buvęs kietas vaikinas, tampa taip pat patyčių objektu. Ir galiausiai, Glorijos pasakojimo dalis, kurioje ji atvirai kalba apie vienintelės ir geriausios draugės praradimą už norą keršyti ir kaip viskas baigiasi. Žinot, labai teisingai pavaizduojama pabaiga. Kad nukenčia labiausiai tie, kurie bandė padėti.
Knygoje nė kiek nepagražintai pasakojami vieni žiauriausių būdų norint pažeminti žmogų. Taip pat vėl labai atvirai ir įtikinamai pasakojama apie aplinką ir jausmus, kurie užklumpa būtent šioje situacijoje.
Iš ties, visi, kas sako, kad knyga yra stipri, nė trupučio neklysta. Taip, tai viena šiurkštesnių knygų, tačiau jos tema yra labai aktuali šiandien.
5/5♥

Komentarai

  1. pirma kart girdziu apie toki kluba! nuosirdziai susidomejau ir tikrai pazadu papildyti gretas! labai myliu tokio pobudzio knygas, nes jose visada atrandu dalele saves. taip, pobudis siurkstus ir isgyvenimai tikrai neglosto sirdeles, bet pripazinkim, dazniausiai tokios knygos ir susilaukia didziausio susidomejimo. jos itraukia, jose kaip as ir minejau, atrandi dalele saves, patarimu ir pamoku kurias gali pritaikyti sau bei begales kitu naudingu dalyku! knyga sudomino, tad jau pirmadieni leksiu i biblioteka jos ieskoti

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ieškok, nes iš ties verta perskaityti! Džiugu, kad ir tu prisijungsi prie šio klubo. ♥

      Panaikinti

Rašyti komentarą