FILMAS: MAIŠTO KLUBAS

Juk jei filmą įsijungi žiūrėti jau ketvirtąjį karta ir vis vien esi prikaustyta prie ekrano, vadinasi jis tau iš ties patinka, tiesa? Taigi šiandien - apie viena iš dviejų mėgstamiausių mano filmų, „Maišto klubas“.
Trukmė: 107 minutės, arba 1 valanda ir 37 minutės.
Režisierius/-ė: Lone Scherfig.
Pagrindiniai veikėjai, Alisteris Railas (Sam Claflin) ir Mailas Ričerdsas  (Max Irons), sutinka savo pirmuosius metus Oksfordo universitete. Jau nuo senų amžių jame įsikūręs maišto klubas, į kurį priimami ir pakviečiami tik garbingų ir kilmingų šeimų jaunuoliai. Tačiau šiame klube, skirtingai (o gal ir ne) nei kituose kilmingųjų klubuose, vaikinai tiesiog linksminasi svaiginančiomis priemonėmis. Alkoholis, narkotikai, rūkymas... Vis dėlto Alisteris ir Maiklas draugais netampa jau nuo pirmos pažinties minutės universitete, tad jų abiejų susitikimas klube tik paaštrina tvyrančią nesantaiką. Linksmos estafetės, kurias reikia įvykdyti norint tapti nariu, išsišokimai, klubo susirinkimai vienoje ar kitoje kavinėje/smuklėje/bare...

Pati įdomiausia dalis, asmeniškai man, prasideda tuomet, kuomet maišto klubas nuvyksta į „Jaučio galvą“. Viskas prasideda itin nekaltai: 10 gražių, iš pažiūros išsilavinusių, kostiumais apsirengusių jaunuolių atvyksta dalykinės vakarienės. Tačiau kuo toliau, tuo labiau pamatome tikrąjį jų veidą, kokie išlepinti, turtingi, dėl to nieko negerbiantys, bjaurūs, niekingi ir ištvirkę kilmingieji vaikinai gali būti. Labiausiai nuliūdinusi vieta - Lauren (Holliday Grainger) pakvietimas į jų išsirinktą vietą ir merginos pagarbos išniekinimas. Taip pat aiškiai parodoma, kad žmogaus kilmė nenusprendžia koks jis yra, mat vienas iš jų bando ištaisyti savo klaidą, suprantą negerai pasielgęs susidėdamas su maišto klubu. 
Visgi, manau, kad „Maišto klubas“ yra tas filmas, kuris iš ties yra vertas daug daugiau aplodismentų nei turi. Siužetas galbūt ir nepritrauks kiekvieno skonio mėgėją, tačiau aktorių pasirinkimas turėtų pritraukti bent jau daugumą merginų. 
5/5♥
Kokį filmą rekomenduotum žiūrėti ir aptarti kita karta?

Komentarai

  1. labai ne i tema, bet tik dabar pamaciau, kad mano blogas "eilines rasliavos" taipogi uzkariaves vieta tavo mylimuju sarase! vau, as maloniai nustebinta ;) kol dar nepradejau be sustojimo pliurpti apie tavo aprasytaji filma, noriu parekomenduoti PATI GERIASIA KOKI TIK ESU MACIUSI, juoktis ir verkti privertusi romantini perliuka (nors siaip nesu labai emocinga). filmo pavadinimas - "as pries tave" arba angl. "me before you". filmas panasaus tipo (bet jokiu budu ne idejos ar siuzeto) i "nelieciamieji". daug pasakoti nenoriu, mazai irgi, kadangi 1)nesu labai gera sioje srityje ir 2)papasakoti apie si filma vistiek nemanau jog butu imanoma... ji reikia paciam pamatyti :) na o dabar apie taviski. "the riot club" - vienas tu filmu, po kuriu perziuros dar ilgai negali atsigauti. si drama isties privercia susimastyti, dar karta pagalvoti apie islepinta jaunima ir tustybe. filmas smogia, ir smogia gyliai. jis sukelia daug klausimu, i kuriuos turbut nei vienas nesugalvotume tikslaus atsakymo.. antrinu tau ir nemaciusiems siulau pasiureti!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. „Aš prieš tave“ jau mačiau. Dar turiu knygą anglų kalba, tai tikiuosi, kad jis patiks labiau nei filmas :D

      Panaikinti

Rašyti komentarą