GILLIAN FLYNN „AŠTRŪS PJŪVIAI“

Penktadienis! Sveikinu visus sulaukus savaitės mokykloje pabaigos ir kviečiu šia džiugia proga paskaityti nauja knygos apžvalgą!
Gillian Flynn yra turbūt labiausiai žinoma dėl savo knygos „Dingusi“ (Gone girl), kuri prieš metus skambėjo beveik visų lūpose.
Pagrindinė veikėja - žurnalistė Kamilė, kuri rašo apie kriminalinius įvykius. Kuomet jos gimtajame miestelyje Vind Gape įvykdomos dviejų mergaičių žmogžudystės, ji yra išsiunčiama būtent ten parašyti kito straipsnio. Jai atvykus mama pasitinka ne itin svetingai. Netrukus randamas antrosios mergaitės kūnas. Mergaitė, kaip ir pirmoji, kuri buvo nužudyta prieš metus, randama be dantų. Kamilei bendraujant su policija ji susipažįsta su maloniu tyrėju Ričardu. Perskaičius pusę kūrinio, mintys, kas galėjo įvykdyti nusikaltimą, sukosi apie viena labai artimą žmogų žurnalistei. Tačiau klydau. Knygos bėgyje Kamilė taip pat daug ką pradeda suprasti apie savo mirusią seserį ir kodėl, pabuvus su mama, ji ir kita mažesnioji sesuo Ama suserga.
Sužinojus, kas galėjo taip pasielgti su mergytėmis, akimis klapsėjau turbūt kokiam dvi minutes ir prisiminiau save pagalvojus, kad taip, tai gali būti šis žmogus. Tačiau protas sakė, kad nusišneku. Klydo. Kadangi esu beviltiška romantikė, tikėjausi, kad Kamilė ir Ričardas liks kartu. Tačiau vos vyras pamatė jos randus (ankščiau ji pjaustėsi žodžius ant viso savo kūno), dingsta.
Labai patiko tai, kad pabaigoje autorė duoda Kamilei naujo gyvenimo šansą ir toliau viska palieka kurti vaizduotei.
  O ar tu skaitei Gillian Flynn bet kurį kūrinį? 
P.S. parekomenduokite gerų siaubo/detektyvų žanro knygų! Ačiū! 

Komentarai