MONIKA MIKĖNAITĖ „ANAPUS SIENOS“

Kaip jau esu minėjusi, nesu mėgėja į rankas paimti lietuvių autorių knygas. Ir tai nėra todėl, kad laikyčiau juos blogais ar nevisaverčiais kūriniais. Taip tikrai nėra! Tačiau visuomet gaunasi taip, kad mūsų tautiečius pralenkiu knygyne ir bibliotekoje.
Kalbant apie šia knygą, tai ji yra distopinė istorija. Kas nežinote ką tai reiškia, išverčiu: distopija tai ateities pasaulis, kurį valdo tam tikra valdžia. Dabar labai daug tokio žanro knygų. Tačiau tarp lietuvių rašytojų jis nėra pats populiariausias.
Taigi, Maja (kuri vėliau tampa Fenikse Nike), yra elitinė karė sukilime. Galybės miestą nuo valstiečių skiria didžiulė siena, kuria saugo kareiviai. Maja yra išsiunčiama į kitą sienos pusę, pas visus aukštuomenės atstovus sunaikinti juos iš vidaus. Jos tikslas - pačiame viršuje sėdintis Dorijanas Benksas. Seniau, jie buvo įsimylėję, tačiau jis nužudė Majos brolį, tad mergina pasižada sunaikinti jį. Ji pakliūna į ponaičio Livento (nepriešgyniausiu, jis man labai patiko ir net po visko jaučiuosi jį įsimylėjusi) namus ir pradeda sukilėlių planą. Tačiau viskas anaiptol nesibaigia gerai. Pabaigoje tie, kurie iš pradžių atrodo geri ir mieli, virsta paprasčiausiais išnaudotojais, siekiančiais tikslo visomis įmanomomis kainomis.
Autorė paliko pabaigoje šiokia tokia intrigą ir galvoja apie antrąją dalį. Tačiau ar norėčiau ją paimti į rankas, nežinau. Galbūt vedama smalsumo kas vyksta kituose miestuose ir susigundyčiau. O tu?

Komentarai

  1. TAIP TAIP IR DAR SYKĮ TAIP!!!!! 😂😂😂

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dabar aš irgi kažkaip pradedu norėt :D Smagu, kad patiko pirmoji dalis! ^^

      Panaikinti
    2. Rašytoja rašė, kad jau įpusėjo rašyti. Žinojai kad šitą istoriją ji tvarkė du metus?

      Panaikinti
    3. Taip, jau perskaičiau jos bloge :)

      Panaikinti

Rašyti komentarą