TESTAVIMAS SU GYVŪNAIS: KAS TAI?

Jau seniai mintis apie šį įrašą sukosi mano galvoje. Jei jau atvirai, tai nematau, kad tai būtų labai populiari tema. Visos pramonės ir dauguma apžvalgininkių nusprendžia tylėti apie kitą pusę. Pala, gal nuo pradžių.
Visi žinome, kad su kosmetika (dažniausiai, o tai ir bus šiandienos tema) atliekami įvairūs eksperimentai. Ką gi. Aš tam neprieštarauju. Tačiau visa savo esybe prieštarauju gyvūnų kankinimui. Kodėl?
Na, visų pirma, nemanau, kad aš esu verta kito kančios. Ir čia man nesvarbu, kalbėsime apie gyvūną ar žmogų, jie man lygūs. Visi man lygūs. Kad tai jau išsiaiškinom, kad visi lygūs, kalbu toliau. Antra, gyvūno ir žmogaus oda, reakcija į tuos pačius alergenus yra visiškai skirtinga, tad nematau prasmės, kodėl reikia juos kankinti. Trečia, tai šlykštu ir baisu. Rinkdama paveikslėlius tikrai nesistengiau parodyti tik gražiausių ar baisiausių. Paėmiau pirmas geresnės kokybės nuotraukas ir tiek.
Turbūt būtų gerai, jei gyvūnėlius tik išteptų ir lauktų reakcijos. Iš tiesų, ant jų kūnelių produktai yra tepami ir nuvalomi daugybę kartų, kol atsiranda nuotraukose matomos žaizdos. Prasivėrusi, pūvanti oda. Klausos netekimas. Apakimas. Kailiuko praradimas. O ką jau kalbėti, jei tie vargšiukai atsiveda palikuonių. Turbūt nė viena motina nenorėtų matyti savo vaiko išmetamo tiesiai į šiukšlių dėžę ar to, kaip jam atsitinka visos ankščiau išvardintos baisybės. Juk ir Tu nenorėtum, kad taip elgtųsi su tavo esamais ar būsimais vaikais, tiesa? O su pačia Tavimi? Nemanau. Tad kodėl turėtum leisti taip elgtis su kitais gyvais sutvėrimas? Būtent. Neturėtum. Niekas neturėtų. O jei vargšui gyvūnui pasiseka išgyventi po visų tų kosmetinių baisybių, kas tada? Jis paprasčiausiai nužudomas. Bet nesijaudinkite, taip nutinka ne itin dažnai. Dievaži, juk ne taip lengva išgyventi atviras žaizdas narvuose su greičiausiai net nepakankamu maisto kiekiu...
Čia galite pamatyti trumpą filmuką apie tai, ką dabar skaitėte. Tiesa, jo gale išvardinti gamintojai kurie nedaro išbandymų su gyvūnais, yra ne visiška tiesa. Seniau, taip. Tačiau dabar tai pasikeitę.
Keletas įmonių kurios daro bandymus su gyvūnais ir yra gan sėkmingos:
Avon, L'Oreal, Estee Lauder, Johnson&Johnson, Colgate-Palmolive, Bobbi Brown, Chanel, Cover Girl, Clinque, Dior, Dolce and Gabbana, Lancome, Mac, Laura Mercier, OPI.... Milijonai. Tad paprasčiau būtų jums parodyti viena iš daugybės nuorodų, tiesa? Čia. Įsivaizduojat, net „Pampers“, kūdikių sauskelnės ir kita jų produkcija, yra testuojami su gyvūnais?!
O dabar apie gerąsias kosmetikos pramonės gamintojas. Kas iš jų netestuoja?
Urban Decay, Essence, TheBalm, Too Face, tarte, elf, Jeffree Star, Golden Rose ir taip pat daug kitų.Čia yra kitas (anglų kalba) blogas, kuriame pateikiamas gan platus sąrašas. Taigi, galimybių Jūs turite. Rintis valia paliekama. Tik kita kart, prieš pirkdami brangią kosmetinę prekę kuri testuoja su gyvūnais tik tam, kad manote jog Jūs esate verta visko, kas geriausia, pagalvokite ir apie juos. Juk ir jie verti kažko daugiau nei narvelis ir skausmas, tiesa?

Komentarai

  1. Kai pradėjau domėtis gyvūnų teisėmis, iš karto atsisakiau testuojamos su jais kosmetikos (tiesa, iš seniau jau turėtas prekes neišmečiau - jomis jau nieko nebepakeisiu). Tiesa, tavo pateikti sąrašai kur kas ilgesni, nei mano naudotas (http://www.peta.org/living/beauty/companies-that-still-test-on-animals/). Niekada nepagalvočiau, jog tokie vardai kaip dior ar chanel gali tai sau leisti. Tad labai ačiū už straipsnį ir nuorodas!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai smagu girdėti, Simona! Aš taip pat neišmečiau, nes niekas nuo to nepasikeis. Išnaudosiu, kad jau turiu. O dabar tai visad peržvelgiu ar testuoja ar ne. ir taip, labai keista, kad tokie, iš pažiūros geri, brandai testuoja su gyvūnais.
      Smagu, kad suteikiau naujų žinių! :)

      Panaikinti

Rašyti komentarą