ATGAL Į MOKYKLĄ: KRUOPŠTŪS IR INFORMATYVŪS SĄSIUVINIAI

Gerai, gal jau laikas ir man pradėti apie mokyklą galvoti.
Mano sąsiuviniai visuomet yra tikras spalvų, piešinėlių ir bala žino ko mišinys. Taigi šiandien pabandysiu trumpai papasakoti, kaip turėti informatyvius, spalvotus ir kruopščius mokyklinius užrašus.
1. Jūsų širdutei mielas sąsiuvinis/užrašų knygutė. Patikėkit manimi, jei turėsit tokį, kuris jums bus negražus ar nemalonus, jūs nenorėsit stengtis. Taigi čia yra keli pasiūlymai. Vieniems dalykams sąsiuvinius jau su paveikslėliu, o kitiems tiesiog paprastus, be jokių pagražinimų. Bet taip tik todėl, kad pati juos dekoruoju. Karpau, klijuoju, piešiu, deginu, laistau... Ir ko tik nedarau? Kai pradėsiu sąsiuvinių gaminimo maratoną, būtinai pasidalinsiu!
2. Nebijokite piešti viduje!Lemputės piešinėlį naudoju ir tuomet, kuomet informacija yra itin svarbi. Taip įsiminsite lengviau nei braukydamos tą patį sakinį šimtąjį karta raudonu tušinuku. 
O gal turite idėja savo blogui, o gal YouTube kanalui? Ir ji iškilo vidurį pamokos? Neskubėkite jos nuvykti! Aš tokiu atveju parašau paraštėje tema nepilnais žodžiais ir juos apipiešiu taip pat lemputėmis, tik kitos spalvos. 
3. Kiekviena pamoka turi skirtingą temą, tiesa? Tad nesumaišyk jų! Atskirk jas gražiais ir puošniais piešinėliais. Keletą pavyzdžių matai viršuje. Taip pat pasitelk vaizduotę ir sugalvok kaip juos patobulinti. Taip bus daug lengviau viena tema atskirti nuo kitos ir surasti reikiamą.
4. Pradžioje kiekvieno dalyko sąsiuvinio nusistatyk savo tikslus. Pavyzdžiui, išspręsiu visas pateiktas užduotis vadovėliuose. Ar tokius kaip žemiausias balas bus septyni. Tuomet vėl prieš mokantis tu pamatai kokie tavo tikslai ir lengviau judi jų link. 
5. Nepamiršk spalvų! Netgi nusistatyk kokia spalva ką reikš. Pavyzdžiui, užduoties numeriukus rašysi žalia spalva. O mokytojos diktuojama informaciją - mėlyna. Vadovėlyje rasta - rožine. Ir aš neturiu omenyje, kad privalai visą užrašą taip daryti. Gali, žinoma. Tačiau mano metodika yra tiesiog prisidėti taškelius. 

Gerai, o ar Tu jau pradėjai ruoštis mokyklai?






Komentarai

  1. Puikios idėjos, kurias tikrai panaudosiu. Ačiū!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Patiko 4 patarimas apie tikslus! Ačiū, manau tikrai panaudosiu motyvacijai. :)
    O pati irgi jau pradėjau ruoštis mokyklai, beveik viską susipirkau (išskyrus pratybas), kasdien rašausi patarimus lengvesniam mokymuisi, nes reikės pasitempti. :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš pradėjau pirktis, bet taip nenoriai... Jo, man ir reikėtų pasitempt... Bet bus dar labai matyt, nes net dabar motyvacijos egzistavimo yra apskritas nulis. :')

      Panaikinti
  3. Aš kaip tik rytoj varysiu į miestą vien tam, kad nusipirkt tokius dalykus mokyklai. 12 metai, paskutinieji, nieko daug nesipirksiu, tačiau kažką pasigriebti juk vistiek reikės. O idėja apie sąsiuvinius tikrai gera, pamatytumėt jūs manuosius... Tikra gyva knyga, kurioje galima rast visko: ir piešinėlių, ir poezijos nuotruoų, ir taip pat mokytojų portretų. :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Oj pas mane ir :D Kažkada net kaip komiksus buvau pradėjus paraštėse piešt, bet, deja, mokytojai labai gražiai atimdavo tuos sąsiuvinius. :')

      Panaikinti

Rašyti komentarą